Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Juha od češnjaka

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite razdvojene, neoguljene režnjeve češnjaka dok ne postanu mekani na dodir.
  2. U međuvremenu uzmite posudu za juhu i u njoj lagano pržite sitno nasjeckani crveni luk na 4 žlice maslinova ulja. Dodajte vrhnje i temeljac, pa pustite da zakuha. Ostavite kuhati 10 minuta dok češnjak ne bude pečen u pećnici.
  3. Izvadite češnjak iz pećnice, pustite da se ohladi, istisnite mu sav sadržaj i umješajte u juhu. Kožice bacite.
  4. S ciabatte skinite koricu i natrgajte je u juhu. Ulijte ocat i pustite da kuha još 5 minuta. Dodajte bademe i sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom.
  5. Poslužite u velikim zdjelicama, posuto s komadićima očišćene naranče i natrganim listićima metvice

Sastojci

Za 4 osobe
  • 3 velike glavice domaćeg češnjaka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 250ml punomasnog vrhnja
  • 1lit povrtnog temeljca
  • 1 velika ciabatta
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • 200g oguljenih blanširanih badema
  • 2 naranče (oguljene i narezane na kockice)
  • šaka listova metvice
  • maslinovo ulje
  • mljeveni crni papar i sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Kocka za juhu Natur*pur

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Vinski ocat DESPAR, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...