Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juha od češnjaka

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Glavicu češnjaka, zajedno s ljuskom, pecite u pećnici oko 20 minuta na 180 °C.
  2. Crveni luk narežite na kockice i zažutite ga na maslinovu ulju, a potom dodajte krumpir narezan na kocke i posolite. Dodajte maslac i malo podlijte temeljcem pa, miješajući, kuhajte uz povremeno podlijevanje, dok krumpir ne omekša.
  3. Vrući češnjak istisnite iz ljuske pa ga dodajte na krumpir i podlijte temeljcem da prekrije sve sastojke. Štapnim mikserom usitnite i dodajte onoliko temeljca koliko je potrebno da dobijete željenu gustoću juhe pa prokuhajte. Gustu juhu poslužite uz svježe mljeveni šareni papar.

Savjet: Pečenjem češnjaka istaknut će se njegova slatkasta nota.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 100 g češnjaka
  • 150 g crvenoga luka
  • 400 g krumpira
  • 50 ml maslinova ulja
  • 80 g maslaca
  • 800 ml povrtnoga temeljca
  • sol i šareni papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Krumpir Natu*pur

Maslac Natur*pur, 250g

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...