Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juha od graha i korabice

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

220 min
  1. Najprije skuhajte goveđu juhu. U lonac stavite meso, kosti, mrkvu, peršin, celer, korabu i luk pa zalijte vodom i kuhajte.
  2. Kad zakipi, žlicom uklonite nastalu pjenu, posolite, dodajte grančicu peršina, listove kelja i zrna papra pa kuhajte na laganoj vatri otprilike 3 sata. U međuvremenu ogulite korabicu i narežite je na kocke, nasjeckajte luk i češnjak, naribajte mrkvu.
  3. Na suncokretovu ulju pržite luk dok ne uvene pa dodajte češnjak i pržite ga da zabijeli. Potom dodajte korabu i naribanu mrkvu, zalijte goveđom juhom i dodajte list lovora pa kuhajte na laganoj vatri dok koraba ne omekša.
  4. Kad koraba postane mekana, dodajte grah i kratko ga prokuhajte. Provjerite okus pa, ako bude potrebno, posolite.
  5. Kuhano meso iz juhe narežite na kocke i dodajte u juhu od graha prije posluživanja.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g graha iz limenke
  • 600 g korabice
  • 100 g crvenoga luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 150 g mrkve
  • 1 list lovora
  • 20 ml suncokretova ulja

Goveđa juha:

  • 400 g govedine za juhu
  • 400 g usitnjenih goveđih kostiju
  • 300 g mrkve
  • 150 g celera
  • 150 g peršina
  • 100 g crvenoga luka
  • 100 g korabice
  • 2 - 3 lista kelja
  • sol i papar u zrnu

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio mrkva Natur*pur

Crveni grah Natur*pur, 400g

Juneća rebra / prsa

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...