Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juha od kestena

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Kestene zarežite, stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15 min. Pečene kestene izvadite i još vruće lagano pritisnite (kuhinjskom krpom da ne opečete ruke), skinite ljusku i pokožicu. Nekoliko kestena odvojite za posluživanje.
  2. Zagrijte maslac te na njemu popržite sitno nasjeckan luk pa dodajte nasjeckan češnjak. Zalijte temeljcem, dodajte očišćene kestene, papar, muškatni oraščić, posolite i kuhajte oko 20 min.
  3. Zatim sve usitnite štapnim mikserom, vratite na vatru te umiješajte vrhnje za kuhanje i kratko prokuhajte. Toplu juhu poslužite s kuhanim kestenima ili poprženim kockicama kruha.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g kestena
  • 100 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 20 g maslaca
  • 1 l povrtnog temeljca
  • malo muškatnog oraščića u prahu
  • sol, papar
  • 100 ml vrhnja za kuhanje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

Maslac Natur*pur, 250g

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...