Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juha od slanutka, tikve i divlje riže

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Tikvu ogulite, odstranite koštice, narežite na kockice. Kockice tikve stavite u lim, na masni papir, posolite, pokapajte uljem, pecite na 180 °C 20 – 25 minuta. Na preostalom ulju zažutite sjeckani luk, dodajte sjeckanu papričicu i češnjak, kratko popržite, dodajte divlju rižu, zalijte passatom i temeljcem, posolite i kuhajte dok riža ne omekša. Ubacite kockice tikve i slanutak, prokuhajte, provjerite okus i maknite s vatre. Juhu dekorirajte vlascem i poslužite.

Savjet: U tanjur juhe prije posluživanja stavite žlicu kiselog vrhnja. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g slanutka (konzerva)
  • 500 g tikve
  • 80 – 100 g divlje riže
  • 150 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 500 ml passata rajčice
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • ½ vezice vlasca
  • 1 žličica soli

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, paket

Rajčica bio pasata Natur*pur,

Slanutak SPAR Vital, 400g

Tikva butternut

SPAR PREMIUM DIvlja riža, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...