Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juha s kozicama i gljivama

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Kozice očistite od ljuski tako da ostanu samo čisti repovi, a gljive očistite i narežite. Čili papričice prerežite, maknite koštice i sitno nasjeckajte.
  2. U posudu stavite pileći temeljac, dodajte protisnuti češnjak, sitno narezani luk, narezanu limunsku travu i zagrijte do vrenja. Kratko prokuhajte pa dodajte kozice, šampinjone, čili papričice, narezane rajčice, sok limete, šećer, sol i crni papar. Juhu kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  3. Pred kraj dodajte mlijeko, a ako bude potrebno, i vode i soli. Poslužite toplu juhu posutu nasjeckanim korijandrom.

Savjet: Juha je ljuta i kisela, pa dodajte šećera ovisno o tome koliko kiselu juhu želite

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g kozica
  • 300 g šampinjona
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 2 čili papričice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 manji luk
  • 1 stapka limunske trave
  • 100 g cherry rajčica
  • 50 ml ocijeđenog soka limete
  • 1 žličica šećera
  • 50 ml mlijeka (ili kokosova mlijeka)
  • ½ vezice svježeg korijandra
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Češnjak

Limeta

Repovi kozica

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...