Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juha s mesnim okruglicama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Odvojite kožu i kosti s pilećih prsa. Očistite mrkvu, celer, peršin i luk. Stavite u lonac pileće kosti i kožu, prelijte litrom vode, dodajte mrkvu, celer, peršin i luk, posolite i kuhajte juhu 20 minuta. 
  2. Posebno u slanoj vodi skuhajte fusille. Meso usitnite. Maslac sobne temperature pjenasto razmutite, dodajte jaje, gris, usitnjeno meso i sol pa ostavite da odstoji 10 minuta. Oblikujte okruglice od oko 20 grama. 
  3. Juhu procijedite i u nju zakuhajte mesne okruglice (kuhajte ih 10 minuta), dodajte fusille i narezanu mrkvu, začinite svježe mljevenim paprom, ukrasite bosiljkom i poslužite.

Savjet: U mesne okruglice možete dodati malo sušenih začina po želji.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 – 700 g pilećih prsa
  • 250 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g peršina
  • 80 g crvenog luka
  • 120 g fusilla
  • 60 g pšeničnoga grisa
  • 1 jaje
  • 40 g maslaca
  • sol, papar
  • listići svježeg bosiljka

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Celer

Fusili DESPAR, 500g

Mrkva Vrtovi Hrvatske, 500g

Pileća prsa bez kože S-BUDGET

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...