Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juneći gulaš

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

150 min
  1. Prvo dobro operite pa posušite juneći vrat. Narežite ga na kocke veličine 3 cm. Očistite pa nasjeckajte 2 glavice luka. Ne morate ga sjeckati na sitno, mogu ostati krupniji komadi. Ogulite i nasjeckajte mrkvu i stabljike celera.
  2. Zagrijte dublju posudu za pečenje s poklopcem pa u njoj otopite svinjsku mast. Na zagrijanu masnoću stavite dinstati luk dok ne požuti i lagano počne dobivati smeđu boju ali pazite da vam ne zagori. Dodajte ostalo povrće i listove lovora pa dinstajte još desetak minuta. Dok se povrće dinsta vi možete u drugoj tavi prepržiti kockice junećeg vrata koje ste prethodno lagano uvaljali u brašno. Bitno je da se meso izvana lagano zapeče kako bi prilikom kuhanja ostalo sočno. Dodajte prepženu junetinu povrću pa sve zalijte s tamnim pivom i pojačajte malo vatru. Nakon par minuta smanjite vatru i dodajte konzerviranu rajčicu i mljevenu slatku papriku, sve posolite i popaprite po želji. Dodajte i žličicu šećera koja će vašem jelu dati finu slatkoću koju gulaš treba imati. Ako volite malo slađi gulaš možete dodati i nekoliko suhih šljiva bez koštica.
  3. Pustite gulaš da zakuha pa ga poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne bude jako mekano a to je cca sat i pol do dva sata. Morate svako malo promješati gulaš i dodati tekućine kako vam se ne bi zaljepio za dno posude. Zalijevati ga možete junećim temeljcem ili toplom vodom. Količinu dodatne tekućine dodajte ovisno o tome kaoliko gusti gulaš na kraju želite dobiti. Najbitnije da znate da gulaš ne možete prekuhati a meso na kraju mora biti toliko mekano da vam se topi u ustima. Skuhani gulaš možete poslužiti s njokima, žgancima ili pire krumpirom.

> PRELISTAJTE NAŠ AKCIJSKI LETAK

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500g junećeg vrata
  • 500ml tamnog piva
  • 400g konzervirane rajčice
  • 1 žlica svinjske masti
  • 2 mrkve srednje veličine
  • 2 stabljike lisnatog celera
  • 3 lovorova lista
  • 1 žlica sitno sjeckanog peršina
  • 2 glavice crvenog luka
  • ½ žličice šećera
  • 1 žlica brašna
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • sol I svježe mljeveni papar

Vino Degrassi Teran


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio mrkva Natur*pur

Bio rajčica Natur*pur, polpa, 680g

Celer

Crvena paprika SPAR, 100g

Juneći vrat bez kosti

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...