Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Krem juha od bijelog graha

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Grah namočite večer ranije. Stavite kuhati grah u blago posoljenu vodu.
  2. Na ulju popržite sitno sjeckani luk do zlatnožute boje, dodajte sjeckani češnjak i popržite samo da zabijeli, zatim dodajte kockice celera i peršina, miješajte i podlijte s malo vode od graha te nastavite kuhati.
  3. Dodajte ¾ kuhanoga graha, vodu u kojoj se grah kuhao i usitnite štapnim mikserom. Dolijte vode od graha do  željene gustoće, provjerite okus, začinite.
  4. Razmutite kiselo vrhnje s malo vode od graha pa time legirajte juhu.
  5. Razdijelite juhu u zdjelice, dodajte zrna graha i ukrasite grančicom svježeg timijana, poslužite.

Savjet: Na isti način pripremite i juhu od slanutka.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g suhog bijelog graha
  • 100 g crvenog luka
  • 1 – 2 režnja češnjaka
  • 100 g korijena celera
  • 100 g korijena peršina
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 50 ml ulja
  • 1 – 2 grančice svježeg timijana
  • sol, papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Celer

Češnjak

Kiselo vrhnje SPAR, 180g

Ljubičasti luk

Peršin

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...