Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Juhe
Krem juha od celera i krumpira s orasima
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
40 min
Na maslinovu ulju pirjajte crveni luk grubo narezan na kocke 10-ak minuta. Krumpir i celer ogulite, narežite na kocke, dodajte na luk, dodajte i listiće maslaca, podlijte s malo temeljca, miješajte da maslac emulgira. Posolite i kuhajte na laganoj vatri postupno podlijevajući temeljcem (900 ml).
Kad povrće omekša, usitnite štapnim mikserom, dodajte temeljac do željene gustoće, potom dodajte vrhnje, prokuhajte i ugasite vatru. Juhu poslužite uz dodatak grubo sjeckanih oraha.
Savjet:
Orahe prije malo tostirajte na suhoj tavi kako bi pustili bogatiju aromu.
Sastojci
Za
4
osobe
300 g celera
300 g krumpira
200 g crvenog luka
50 ml maslinova ulja
50 g maslaca
100 ml vrhnja za kuhanje
1 – 1,2 l povrtnog temeljca
sol
150 g oraha
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Celer
Krumpir mladi bijeli
Maslac SPAR, 250g
Orah SPAR, jezgra, 200g
Žuti luk Natur*pur
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji