Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Krem-juha od gljiva

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Sušene vrganje namačite 5 minuta u pola šalice vrele vode, a potom ih procijedite, a vodu u kojoj su se namakali sačuvajte.
  2. Luk i češnjak pržite 3 - 4 minute na maslinovu ulju, dodajte šampinjone, shii-take, jablanovače i vrganje pa promiješajte.
  3. Potom dodajte rižu, svježi timijan, vreli povrtni temeljac i vodu u kojoj su se namakali sušeni vrganji.
  4. Stavite da se juha kuha, a kada zavri, smanjite vatru i ostavite da se kuha još 10 minuta. Maknite s vatre pa juhu izmiksajte štapnim mikserom do glatke i ujednačene konzistencije. Posolite i popaprite. Poslužite s croutonima i malo kiselog vrhnja.

 

Poslao čitatelj: Laka kuharica

Provjerio 

Sastojci

Za 4 osobe
  • ¼ šalice sušenih vrganja
  • ½ šalice vrele vode
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 glavice luka, nakrupno nasjeckanog
  • 2 češnja češnjaka, oguljena, grubo usitnjena
  • 250 g malih šampinjona
  • 100 g shii-take gljiva, narezanih na krupnije komade
  • 150 g gljiva jablanovača, narezanih na krupnije komade
  • 50 g basmati riže
  • 4 grančice svježeg timijana
  • 800 ml povrtnog temeljca od 1 povrtne kocke (ili kocke s gljivama)
  • ¼ čajne žlice papra
  • ¼ čajne žlice krupne morske soli
  • 1 žlica vrhnja (za ukras)

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Kocka za juhu Natur*pur

SPAR PREMIUM Riža Basmati, 250g

Žuti luk Natur*pur

Sušeni vrganji DESPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...