Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Krem juha od krumpira i bosiljka

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk, prstohvat soli i pržite 2 minute.
  2. Kad luk omekša dodajte nasjeckani češnjak, naribani đumbir i krumpir narezan na kockice, prelijte vodom ili povrtnim temeljcem i kuhajte 20 minuta, odnosno dok se krumpir ne skuha i omekša.
  3. Maknite juhu s vatre, dodajte u lonac listove peršina i bosiljka pa sve izradite štapnim mikserom.
  4. Vratite juhu na vatru, dodajte mlijeko i pustite da još jednom prokuha. Nakon 1 minute maknite s vatre, popaprite i poslužite.

Savjet: Za pikantniju varijantu, dodajte u juhu žlicu naribanog đumbira i malo čili paprike.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g krumpira
  • 1 manji luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice mljevenog papra
  • 800 ml vode ili povrtnog temeljca
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice narezanih listova peršina
  • 1 šaka listova bosiljka

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Đumbir

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

Krumpir S-BUDGET, 5kg

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...