Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Krem juha od mrkve i krumpira s listićima badema

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Na ulju pirjajte sjeckani luk do zlatnožute boje, dodajte kocke krumpira i mrkve, podlijte s malo temeljca samo da je povrće pokriveno. Dodajte maslac, kuhajte na laganoj vatri miješajući da maslac emulgira i juhi da kremoznost. 
  2. Posolite, kuhajte dok povrće ne omekša, po potrebi podlijte temeljcem. Kad je povrće kuhano, miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće. 
  3. Po potrebi još začinite, dodajte vrhnje, pustite da prokuha. Bademe narežite oštrim nožem na tanke listiće. Juhu poslužite s listićima badema i grančicom timijana.

Savjet: Umjesto običnog krumpira u juhi možete koristiti i batat.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 350 g mrkve
  • 350 g krumpira
  • 200 g crvenog luka
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 60 g maslaca
  • 40 ml ulja
  • sol
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 20 g badema
  • 1 – 2 grančice timijana

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Badem SPAR, jezgra, 200g

Bio mrkva Natur*pur

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

Krumpir Natu*pur

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...