Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Krem juha od muškatne tikve i batata s pečenim lukom i bosiljkom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Tikvu raspolovite, maknite koštice, ogulite i narežite na kocke. Batat ogulite i narežite na kocke jednake veličine kao i tikvu, zajedno kuhajte u slanoj vodi.
  2. Istovremeno u drugoj posudi pirjajte luk do zlatnožute boje, nakon 20 minuta dodajte kocke tikve i batata, dodajte maslac, miješajte da maslac emulgira, podlijte temeljcem da je povrće pokriveno, prokuhajte. 
  3. Miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, po potrebi posolite i dodajte vrhnje. Juhu pikantirajte bučinim uljem, dodajte pečeni luk i listić bosiljka, poslužite.

Savjet: Tikvu i batat možete kuhati u vodi kojoj ste dodali povrtnu kocku za još bolji okus.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g muškatne tikve
  • 400 g batata
  • 150 g crvenog luka
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 40 ml ulja
  • 60 g maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g pečenog luka
  • 40 ml bučinog ulja
  • 4 – 5 listića svježeg bosiljka

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bosiljak Vrtovi Hrvatske, bio

Bučino ulje SPAR

Tikva butternut

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...