Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Krem juha od šampinjona i piletine

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Pileća prsa kuhajte s korjenastim povrćem uz dodatak soli i 2 – 3 zrna papra, tako ćete dobiti temeljac za podlijevanje juhe od šampinjona.
  2. Luk sitno nasjeckajte, krumpir ogulite i narežite na kocke, očistite i nasjeckajte šampinjone.
  3. Na ulju popržite sjeckani luk, dodajte krumpir i listiće maslaca, miješajte pomalo podlijevajući temeljcem da maslac emulgira i juhi da kremoznost.
  4. Dodajte pola sjeckanih šampinjona, kuhajte na laganoj vatri dok krumpir ne omekša.
  5. Miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, dodajte preostale sjeckane šampinjone, posolite i nastavite kuhati.
  6. U međuvremenu očistite kuhanu piletinu od kože i kostiju, narežite na komadiće.
  7. Dodajte u juhu meso i vrhnje za kuhanje, kratko prokuhajte.
  8. Juhu prije posluživanja dekorirajte grančicom koromača.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g pilećih prsa (s kostima i kožom)
  • 300 g šampinjona
  • 200 g krumpira
  • 100 g crvenog luka
  • 40 ml suncokretovog ulja
  • 60 g maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 grančica koromača
  • 50 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 50 g korijena peršina
  • sol
  • papar u zrnu

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Grill pile S-BUDGET

Krumpir Natu*pur

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...