Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Krem juha od tikvica s prženim lukom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Luk narežite na debljinu 2 – 3 mm, uvaljajte u oštro brašno, dobro otresite, pržite u dubokoj masnoći do zlatnožute boje, odložite na papirnati ubrus, posolite. 
  2. Krumpir i tikvice narežite na kocke, luk sitno nasjeckajte. Na ulju popržite luk da uvene, dodajte kocke krumpira i listiće maslaca, miješajte i podlijevajte temeljcem u više navrata, kuhajte 20 minuta. 
  3. Dodajte tikvice, posolite, kuhajte 5 minuta, miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, provjerite okus, po potrebi posolite i začinite svježe mljevenim paprom. Juhu razdijelite u tanjure, pospite čipsom od luka, dekorirajte svježim timijanom i poslužite.

Savjet: U juhu uz temeljac možete dodati i malo vrhnja za kuhanje.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g tikvica
  • 200 g krumpira
  • 200 g crvenog luka
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 60 g maslaca
  • 40 ml ulja
  • sol, svježe mljeveni papar
  • 1 grančica svježeg timijana

Čips od luka:

  • 100 g crvenog luka
  • 60 g oštrog brašna
  • 150 ml ulja za prženje
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Krumpir Natu*pur

Maslac SPAR free from, 250g

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Tikvice Natur*pur, 500g

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...