Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kremasta juha od grdobine, krumpira i kukuruza

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Grdobini odstranite drob i škrge, ogulite kožu, odrežite glavu i oštrim je nožem filetirajte uz kost. Filete izrežite na medaljone debljine 3 cm i posolite ih.
  2. Za temeljac sitno nasjeckajte crveni luk, mrkvu, celer i korijen peršina, popržite na maslinovu ulju. Dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga pržite, samo da zabijeli.
  3. Podlijte vinom i kuhajte da alkohol ispari, a potom podlijte vodom, zatim dodajte riblju glavu i kosti, stabljike i list peršina i zrna papra pa kuhajte 15 minuta.
  4. Na maslinovu ulju pirjajte sitno nasjeckani crveni luk do zlatnožute boje pa dodajte sitno nasjeckani češnjak, krumpir narezan na kockice i kuhajte 20 minuta podlijevajući temeljcem, malo-pomalo, samo da krumpir bude prekriven. Nakon toga dodajte medaljone ribe, podlijte temeljcem da sve bude prekriveno i kuhajte 10 minuta pa posolite.
  5. Odvadite 2 dl juhe i krumpira, usitnite štapnim mikserom pa vratite natrag u juhu – dodavanjem temeljca odredite gustoću jela koju želite. Potom dodajte kukuruz.
  6. 10 vlati vlasca izrežite na dužinu 8 cm, napravite svežnjić, omotajte ga i zavežite jednom vlati vlasca i stavite u juhu u tanjuru. Poslužite začinjeno maslinovim uljem.

Savjet: Češnjak će duljim prženjem promijeniti okus, zato ga kratko pirjajte (1 min), samo da zabijeli i pusti miris.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg grdobine (1 komad)
  • 100 g crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 g krumpira
  • 100 g kukuruza (iz limenke)
  • 1 vezica vlasca
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • 1 l ribljeg temeljca

Temeljac:

  • 50 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 50 g korijena peršina
  • 50 g lista peršina
  • 100 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 80 ml bijelog vina
  • 40 ml maslinova ulja
  • 2 - 3 zrna papra
  • riblja glava i kosti

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio luk Natur*pur, 750g

Krumpir Natu*pur

Kukuruz SPAR, 340g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...