Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kremasta juha od peršina

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Na maslinovu ulju pirjajte nasitno nasjeckani luk da uvene, dodajte kocke krumpira i peršina, miješajte i dodajte pola maslaca. Podlijevajte pomalo temeljcem, stalno miješajući. Kad povrće omekša, dodajte nasjeckani peršin i grančicu nasjeckanog kopra te preostali maslac. 
  2. Posolite, sve usitnite štapnim mikserom. Dolijte temeljca do željene gustoće pa provjerite okus i, prema potrebi, začinite i prokuhajte. 
  3. Dok se juha kuha, kruh narežite na kockice, stavite na masni papir u posudi za pečenje, pokapajte otopljenim maslacem. Pecite 5 minuta na 200 °C. Juhu dekorirajte listićem peršina i grančicom kopra pa poslužite s krutonima. 

Savjet: Priprema krutona izvrstan je način za iskoristiti stari kruh. Čuvajte ih u limenoj kutiji i do nekoliko tjedana.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g korijena peršina 
  • 50 – 80 g lišća peršina 
  • 1 – 2 grančice kopra 
  • 100 g krumpira 
  • 100 g crvenog luka 
  • 20 ml maslinova ulja 
  • 80 g maslaca 
  • 800 ml povrtnog temeljca 
  • sol 

Krutoni: 

  • 200 g kruha od prethodnog dana 
  • 30 g otopljenog maslaca 
  • 1 grančica kopra i 1 grančica peršina, za dekoraciju

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio korijen peršina Natur*Pur

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

Krumpir Natu*pur

Peršin

Žuti luk Vrtovi Hrvatske, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...