Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kremasta juha s kruškom

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno nasjeckani luk i kratko ga ispržite. Dodajte narezanu mrkvu, nasjeckani češnjak, đumbir te oguljen i na ploške narezan krumpir.
  2. Prelijte pilećim temeljcem, posolite i pirjajte oko 25 minuta. Na pola kuhanja dodajte oguljene i narezane kruške.
  3. Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom u pire i vratite na vatru. Umiješajte kurkumu, vrhnje za kuhanje i dodajte vode ako je juha previše gusta. Poslužite toplu juhu s ploškama kruške.

Ova se juha odlično slaže s mascarpone sirom i čili papričicom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 60 g luka
  • 120 g mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 200 g krumpira
  • 2 zrele kruške
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • ½ žličice kurkume
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar

 

  • kruška za posluživanje

Vino Kalazić Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
8-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio mrkva Natur*pur

Krumpir Natu*pur

Kruška Viliams

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...