Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Minestrone juha s ribanim sirom i bosiljkom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Svježu rajčicu na vrhu zarežite u križ, blanširajte, a kad se kožica počne odvajati izvadite ju, ogulite, maknite srčiku i narežite na kockice. 
  2. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Mrkvu, celer i tikvicu narežite na kockice. Na maslinovu ulju pirjajte luk 10 minuta, dodajte mrkvu i celer, kratko popržite pa dodajte češnjak. Kad češnjak zabijeli, dodajte svježu rajčicu i passatu, kratko prokuhajte i ulijte temeljac. 
  3. Posolite, nastavite kuhati desetak minuta pa dodajte mahune i tjesteninu, nakon 5 minuta dodajte tikvice i grah, kuhajte 1 – 2 minute. 
  4. Provjerite okus, pospite listićem sitno sjeckanog bosiljka pa ugasite vatru. Juhu prije posluživanja pospite ribanim sirom i dekorirajte listićem svježeg bosiljka.

Savjet: Umjesto temeljca možete koristiti i kocku za juhu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 150 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 150 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 200 g zelenih mahuna
  • 200 g tikvica
  • 200 g bijelog graha (konzerva)
  • 150 g svježe rajčice
  • 50 ml passata rajčice
  • 50 g tjestenine – tortiglioni
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 100 ml maslinova ulja
  • • sol, papar po želji
  • • listići svježeg bosiljka
  • • 60 g Grana Padana

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Mrkva Vrtovi Hrvatske, 500g

Sir Grana Padano DESPAR, trokut

Tikvice Natur*pur, 500g

Bosiljak Vrtovi Hrvatske, bio

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...