Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Miso juha s tofuom

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Wakame algu dobro operite pod mlazom vode, narežite je na manje komade (3 - 4 cm dužine) pa je prelijte vrućom vodom i ostavite da odstoji15-ak minuta. Algu ocijedite i dobro isperite, a vodu preostalu od namakanja bacite.
  2. U litru vode stavite povrtnu kocku i zagrijte da zakuha. Dodajte ocijeđenu algu i kuhajte pet minuta, potom vatru smanjite na slabije. Odvojite jednu zaimaču tople juhe, a u ostatak juhe dodajte tofu narezan na kockice i kuhajte dvije minute.
  3. U odvojeni dio juhe umiješajte miso i dobro ga razmutite. Juhu uklonite s vatre, umiješajte razmućeni miso, pospite narezanim mladim lukom i odmah poslužite.

Savjet: Nakon što u juhu umiješate miso, juha ne smije ponovo zakuhati jer će miso izgubiti svoje vrijedne sastojke

Sastojci

Za 30 osoba
  • 2 mlada luka
  • 1 povrtna kocka
  • 5 g alge wakame
  • 2 žlice sojinog misa
  • 400 g tofua

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio tofu SPAR veggie, 200g

Kocka za juhu Natur*pur

Mladi luk

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...