Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pajcekovo gezdo

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Kotlete posipati lukom u prahu te ostavit sa strane. U tavi zagrijati džem od brusnice, smeđi šećer, naribani đumbir, prstohvat muškatnog oraščića te zaliti sa malo vode da se sve ujednači.
  2. Mrkvu narezati na ploške te ju postaviti na dno pleha i posložiti po njoj kotlete. Ravnomjerno posložiti umak po kotletima te peči poklopljeno u pečnici oko 45min. Izvaditi kotlete na tanjur, a preostali umak preliti u tavu.
  3. Na umak dodati kukuruzno brašno i žlicu džema od brusnice te nasjeckani peršin. Preliti preko kotleta. Od brašna, jaja i vode zamjesiti rijetko tijesto te raditi špecle koje treba kuhati u posoljenoj vodi.
  4. Kad se skuhaju, ocijediti te pomješati sa umakom od mesa i mrkvom. Za salatu, mrkvu narezati na ploške te prokuhati par minuta u vodi, tikvice naribati na rezance te isto prokuhati minutu u vodi.
  5. Ostaviti da se ohladi. Naranču oguliti i narezati na ploške. Sok od jedne naranče prokuhati sa kimom, ohladiti te pomiješati sa preostalim sokom od naranče, paprom i soli. Rajčicu i feferone narezati, pomiješati sa ohlađenim tikvicama i mrkvom te zaliti umakom. Na kraju dodati kriške naranče.

Sastojci

Za 0 osoba
  • Svinjski kotleti  0,500kg /4 kom
  • Džem od brusnice  0,300L
  • Luk u prahu  0,010kg
  • Smeđi šećer 0,100kg
  • Svježi đumbir 0,020kg
  • Muškatni oraščić  0,001 kg
  • Mrkva 0,250kg
  • Kukuruzno brašno  0,050kg
  • Svježi peršin  0,020kg
  • Glatko brašno 0,300kg
  • Jaja  3kom
  • Sol         
  • Papar   
  • Tikvice 0,200kg
  • Naranča 2kom
  • Kim, prah 0,001kg
  • Rajčica 0,200kg
  • Feferon 1kom

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio naranča Natur*pur

Bio Rajčica Natur*pur, 500g

Svinjski kotlet

Šećer smeđi S-BUDGET, 1kg

Tikvice Natur*pur, 500g

Začin kim SPAR, 50g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...