Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pikantna hladna juha

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

15 min
  1. Poriluk očistite, operite, prerežite po dužini pa narežite na tanje ploške.
  2. U višu posudu na zagrijano maslinovo ulje stavite narezani poriluk, sitnije narezani feferon, protisnuti češnjak i kratko pržite, samo toliko da češnjak zamiriše.
  3. Ulijte 500 ml vode, dodajte povrtnu kocku i šećer. Kad juha zakuha, smanjite vatru i kuhajte pet minuta. Uklonite s vatre, umiješajte pasiranu rajčicu, posolite i popaprite.
  4. Juhu ostavite da se dobro ohladi pa je poslužite. 

Savjet: Juhu možete pripremiti i dan prije i držati je u hladnjaku do posluživanja​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g poriluka
  • 2 crvena ljuta feferona
  • 2 češnja češnjaka
  • 350 ml pasirane rajčice
  • 1 povrtna kocka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žličica šećera
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Kocka za juhu Natur*pur

Pasirana rajčica DESPAR, 500g

Bio poriluk Natur*pur

Ljuti feferoni S-BUDGET, 600g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...