Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Povrtna juha od poriluka i špinata

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Poriluk sitno narežite, operite i dobro ocijedite. Na zagrijano ulje stavite poriluk i kratko ga pržite, samo toliko dok malo ne povene. Dodajte protisnuti češnjak, na manje komade narezan krumpir i prelijte pilećim temeljcem. Juhu posolite pa dodajte papar, timijan i naribani muškatni oraščić.
  2. Kad juha zakuha, poklopite i na laganoj vatri kuhajte oko 25 minuta.
  3. Uklonite je s vatre i dobro usitnite štapnim mikserom da postane kremasta.
  4. Vratite juhu na vatru, dodajte vino, sitno nasjeckani špinat i vode ako bude potrebno.
  5. Kuhajte još nekoliko minuta. Juhu poslužite toplu.

Savjet: Umjesto vina u juhu možete dodati slatko vrhnje ili mlijeko 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 poriluka (oko 300 g)
  • 2 žlice ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 300 g krumpira
  • 1 l pilećeg temeljca
  • ¼ žličice suhog timijana
  • ¼ žličice naribanog muškatnog oraščića
  • 50 ml bijelog vina
  • 60 g mladog špinata
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Češnjak

Krumpir Natu*pur

Špinat

Začin timijan SPAR, 20g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...