Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Povrtna juha od poriluka i špinata

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Kupus narežite na rezance, mrkvu na tanke ploške, a papriku na kockice. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i pržite ga dok ne dobije zlatnožutu boju pa dodajte mrkvu i papriku.
  2. Kratko pržite, umiješajte nasjeckani češnjak, ulijte pasiranu rajčicu i povrtni temeljac. Kad zakuha, dodajte narezane kupus i zelenu papričicu, sol i papar.
  3. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 30 minuta, a po potrebi dodajte vode. Povrtnu juhu poslužite toplu sa žlicom kiselog vrhnja.

Savjet: Tijekom kuhanja možete dodati žlicu octa ili aceta balsamica da juha ne bude previše slatka od slatkog kupusa​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 manja glavica kupusa (300 - 400 g)
  • 3 žlice ulja
  • 100 g luka
  • 100 g mrkve
  • 100 g svježe crvene paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 1 ljuta zelena papričica
  • sol
  • crni papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bijeli kupus

Bio mrkva Natur*pur

Bio paprika crvena Natur*pur

Kiselo vrhnje SPAR, 180g

Pasirana rajčica DESPAR, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...