Riblja juha s mlijekom i jajima
- Očistite i filetirajte ribu.
- Skuhajte temeljac tako da na maslinovu ulju popržite ploškice crvenog luka, mrkve, celera i peršina pa dodate zgnječeni češnjak. Podlijte bijelim vinom, dodajte glave i kosti oslića, papar i dolijte vode pa kuhajte 30 minuta.
- Procijedite temeljac i u njemu poširajte filete oslića narezane na manje komade.
- Filete odložite sa strane. Temeljac posolite i ohladite.
- U međuvremenu, kuhajte jaja 8 minuta.
- Zamutite mlijeko i jogurt i spojite s ohlađenom juhom.
- U zdjelice stavite jaja narezana na četvrtine, prelijte juhom, pospite obilno nasjeckanim peršinom i koromačem i dodajte ribu.
Savjet: Ribu poširajte, tj. kuhajte na temperaturi od 90 do 100 °C, a jaja nemojte kuhati dulje od 8 minuta da žumanjak ne bi pozelenio.