Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Riblja juha s mlijekom i jajima

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Očistite i filetirajte ribu. 
  2. Skuhajte temeljac tako da na maslinovu ulju popržite ploškice crvenog luka, mrkve, celera i peršina pa dodate zgnječeni češnjak. Podlijte bijelim vinom, dodajte glave i kosti oslića, papar i dolijte vode pa kuhajte 30 minuta. 
  3. Procijedite temeljac i u njemu poširajte filete oslića narezane na manje komade.
  4. Filete odložite sa strane. Temeljac posolite i ohladite. 
  5. U međuvremenu, kuhajte jaja 8 minuta. 
  6. Zamutite mlijeko i jogurt i spojite s ohlađenom juhom. 
  7. U zdjelice stavite jaja narezana na četvrtine, prelijte juhom, pospite obilno nasjeckanim peršinom i koromačem i dodajte ribu.

Savjet: Ribu poširajte, tj. kuhajte na temperaturi od 90 do 100 °C,  a jaja nemojte kuhati dulje od 8 minuta da žumanjak ne bi pozelenio.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 ml reduciranog ribljeg temeljca
  • 600 g oslića
  • 300 ml punomasnog mlijeka
  • 300 ml punomasnog jogurta
  • 1 vezica koromača
  • 1 vezica peršina
  • 4 jaja
  • 60 ml maslinova ulja
  • sol

Temeljac:

  • 50 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g korijena peršina
  • 100 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 30 ml maslinova ulja
  • 50 ml bijelog vina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Fileti oslića SPAR, 500g

Mrkva Vrtovi Hrvatske, 500g

Peršin

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...