Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ruska juha od kupusa s češnjakom i peršinom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Na ulju popržite sjeckani luk, dodajte rezance mrkve i krumpira, miješajte. Dodajte kupus narezan na tanke rezance, popržite 3 – 4 minute da kupus uvene. 
  2. Dodajte češanj sjeckanog češnjaka, popržite samo da pusti miris, dodajte rajčicu i kratko upržite, podlijte temeljcem, začinite solju i paprom, kuhajte dvadesetak minuta na laganoj vatri dok povrće ne omekša. 
  3. Juhu pospite sjeckanim peršinom i sitno sjeckanim češnjakom, poslužite uz raženi kruh. 

Savjet: Mrkvu i luk prepržite na malo maslaca pa dodajte u juhu na samom kraju, imat će pravi autentični štih.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g kupusa
  • 300 g mrkve
  • 300 g krumpira
  • 100 g crvenog luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 10 g koncentrata rajčice
  • 50 ml suncokretova ulja
  • 1 l povrtnog temeljca
  • sol, papar
  • 10 g peršinova lista
  • raženi kruh

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bijeli kupus

Bio češnjak Natur*pur

Koncentrat rajčice S-BUDGET, 200g

Krumpir Natu*pur

Peršin

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...