Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Sirova torta od jagode i kakaa

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min

Kora

  1. U multipraktiku prvo usitnite suhe sastojke: orašide i kakao. Kad dobijete smjesu poput krupnijeg brašna, dodajte sirup, limunov sok i maslac. Miksajte još dok ne dobijete gustu, za prste ljepljivu masu koja je kompaktana kada se pritisne. Ako se to ne dogodi, dodajte malo vode. Istresite u kalup (26 cm) za tortu i prstima ili žlicom utisnute da se dobije kora. Stavite u hladnjak.

Jasna Bolanča

Krema

  1. Sve sastojke osim jagoda stavite u jaki blender i blendajte dok ne dobijete glatku masu. Dodajite jagode postepeno i još blendajte.

Kakao preljev

  1. Stavite sve sastojke za preljev u jaki blender i miksati dok ne dobijete glatku masu.
  2. Izvadite kalup iz frižidera. Velikom žlicom nanosite kremu  pa ’prešarajte’ preljevom jedan sloj. Zatim opet nanesite sloj i opet prešarajte preljevom. Možete ravnomjerno u smjesu ubaciti i sjeckane sirove jagode. Zagladite vrh velikom žlicom ili nožem.
  3. Slijedi ukrašavanje. Ideja je bezbroj. Posavjetujte se s djecom, neka ovaj dio pripreme bude igra, ako ih već niste ranije uključili u spravljanje torte. Prekrijte cijeli gornji sloj narezanim jagodama. Ili ih složite u krug na sredini ostatkom preljeva nacrtajte ’smješka’. Ili srce. Ili broj godina vašeg djeteta. Ili napravite cvijet od jagoda...
  4. Odložite u hladnjak minimalno 3-4 sata prije serviranja.

Sastojci

Za 4 osobe

Kora

  • 2 i 1/2 šalice badema 
  • 3 velike žlice agavinog sirupa (ili meda, ili javorovog sirupa)
  • 3 velike žlice otopljenog kokosovog maslaca
  • 3 velike žlice sirovog kakaa
  • 1 velika žlica limunovog soka

Krema

  • 4 šalica jagoda
  • 1 velika žlica limunovog soka
  • 2 smrznute banane
  • 2 šalice indijskih oraha namočenih 2 sata i ocijeđenih
  • 3-4 velike žlice agavinog sirupa (ili meda, ili javorovog sirupa ovisno koliko slatko volite, možete probati pa dodati da vam bude po želji)
  • 3/4 šalice otopljenog kakao maslaca
  • 1 žličica ektrakta vanilije

Kakao preljev

  • 4 velike žlice kakaa
  • 3 velike žlice agavina sirupa
  • 1-2 velike žlice zobenog mlijeka

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio banane Natur*pur

Bio limun Natur*pur

Bio sladilo agava Natur*pur, 350g

Kakao SPAR, 125g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...