Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Suimono juha

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Arame alge stavite u kipuću vodu, kuhajte ih 20 minuta pa ih ocijedite. Rezance skuhajte al dente u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite ih, isperite pod hladnom vodom i ostavite sa strane. 
  2. U 1 litri tople vode razmutite dashi prah. Dodajte mirin, umak od soje, malo posolite i stavite na vatru. Kad zakuha, dodajte mrkvu narezanu na ploške, gornje polovice šparoga (doljni deblji dio odstranite) i kuhajte ih 2 – 3 minute. 
  3. Dodajte shiitake narezane na ploške, tofu narezan na kockice i kuhajte još 2 – 3 minute. Dodajte špinat narezan na manje komade, mladi luk narezan na tanke i manje prutiće, kuhane arame alge i rezance. Lagano promiješajte, maknite s vatre i odmah poslužite.

Savjet: Juhu možete obogatiti dodatkom 1 – 2 žlice miso paste pred kraj kuhanja, ali pazite da tada ne zakuha jer će se uništiti delikatna aroma paste.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 100 g alge arame
  • 4 šparoge
  • 75 g rezanaca za juhu
  • 200 g shiitake gljiva
  • 100 g mrkve
  • 2 mlada luka
  • 150 g tofua
  • 100 g špinata
  • 2 žlice mirina
  • 2 žlice umaka od soje
  • 2 žličice dashi praha
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio tofu SPAR veggie, 200g

Mladi luk

Mrkva Vrtovi Hrvatske, 500g

Soja sos DESPAR PREMIUM, 150ml

Šparoge

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...