Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tajlandska začinjena pileća juha

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Limunskoj travi uklonite vanjske listove i stapku narežite na komade. Čili papričicu prerežite po dužini i izvadite sjemenke tako da bude više čili okusa, a manje ljutine. Gljive narežite na veće komade, a piletinu na kocke.
  2. U posudu ulijte 1,2 l vode i dodajte limunsku travu, nasjeckanu čili papričicu, češnjak, narezani đumbir, luk narezan na ploške, kaffir listove i sol, a kad zakuha, umiješajte narezanu piletinu. Kuhajte 10 minuta pa dodajte gljive, curry pastu, šećer, popola narezane rajčice i kokosovo mlijeko pa nastavite kuhati na laganoj vatri još 10 minuta.
  3. Na samom kraju maknite s vatre, dodajte sok limete, ovisno koliko kiselu juhu želite, i nasjeckani list korijandra. 
  4. Ovu zdravu i umirujuću juhu poslužite u zdjelici, uz kuhanu rižu kao prilog.

Savjet: Ako ne želite kremastu juhu, nemojte dodavati kokosovo mlijeko, a juha će i dalje biti izvrsna.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 luk
  • 2 stapke limunske trave
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 cm korijena svježeg đumbira
  • 500 g pilećeg filea
  • sol
  • 2 čili papričice
  • 2 suha lista limete (kaffir) 
  • 100 g cherry rajčica
  • 300 g gljiva (bukovače ili šampinjoni)
  • 1 – 2 žličice curry paste
  • 200 ml kokosova mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 2 – 4 žlice svježe iscijeđenog soka limete
  • svježi korijandar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Bukovače

Đumbir

Limeta

Pileći file S-BUDGET

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...