Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tajlandski zeleni curry s piletinom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Na dobro zagrijano ulje stavite ploške patlidžana i pržite ih nekoliko minuta do zlatne boje pa ih izvadite.
  2. U tavu stavite curry pastu, piletinu i lagano pržite, uz miješanje.
  3. Dodajte gljive, kokosovo mlijeko, oko 500 ml vode i pirjajte nekoliko minuta.
  4. Vratite ploške patlidžana u tavu i pirjajte još 5 minuta. Umiješajte riblji umak, sok limete, šećer, sol i papar.
  5. Na kraju dodajte lišće bosiljka i ukrasite narezanim crvenim čilijem.
  6. Poslužite s kuhanom rižom.

Savjet: Zelene curry paste stavite ovisno o tome koliko jak okus volite. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 žlice ulja
  • 2 baby patlidžana
  • 2 - 3 žlice zelene curry paste
  • 500 g piletine narezane na kockice (najbolje batci i zabaci)
  • 150 g shii-take gljiva
  • 500 ml kokosova mlijeka (ili vrhnja)
  • 2 žlice ribljeg umaka
  • 1 žlica soka limete
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 1 crveni čili
  • sol
  • crni papar
  • svježi listovi tajlandskog bosiljka
  • 150 g trobojne riže

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Patlidžan

Pileći batak/zabatak S-BUDGET

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Šećer smeđi S-BUDGET, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...