Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tofu kuglice punjene mesom u ukusnoj juhi

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Zgnječite tofu da postane mrvičast kao pire. Zatim ocijedite višak tekućine i dodajte goji bobice. 
  2. Za nadjev pomiješajte fino mljeveno meso, nasjeckan luk, gljive, đumbir, rižino vino, jaje, sol, umak od soje, papar, kukuruzni škrob i sezamovo ulje. Od smjese oblikujte kuglice. 
  3. Uzmite žlicu smjese od tofua i u ruci napravite “gnijezdo”. Stavite na njega mesnu kuglicu i prekrijte je prvom smjesom pa lagano kotrljajte između dlanova da zagladite površinu. 
  4. Posložite kuglice na pladanj i držite u hladnjaku do kuhanja. 
  5. Na zagrijano ulje dodajte nasjeckan luk i mrkvu narezanu na trakice te propirjajte. Dodajte temeljac, listove maslačka, posolite, popaprite i zagrijte do vrenja. 
  6. Stavite kuglice u juhu i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta. Gotove su kad plivaju u juhi. Poslužite toplu juhu s tofu kuglicama.

Savjet:Ovaj kineski recept ima razne inačice, a ovu je nama najjednostavnije pripremiti.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 350 g tofua (“sira” od soje)
  • 50 g goji bobica

Nadjev

  • 250 g mljevene govedine
  • 4 svježe crne gljive
  • 1 žlica naribanog đumbira
  • 2 mlada luka
  • 1 žlica rižina vina
  • 1 jaje
  • sol
  • 1 žlica umaka od soje 
  • mljeveni crni papar
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 1 žlica sezamova ulja

Za juhu

  • 1 žlica ulja
  • 1 mladi luk
  • 1 mala mrkva
  • 750 ml povrtnog temeljca
  • nekoliko listova mladog maslačka (ili rikule)
  • sol
  • mljeveni crni papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio tofu SPAR veggie, 200g

Đumbir Natur*pur

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

Mladi luk

Soja sos DESPAR PREMIUM, 150ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...