Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tradicionalni škampi na buzaru

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Naribajte crveni luk na krupni ribež pa ga stavite pirjati na maslinovo ulje na laganoj vatri. Nakon što je luk počeo žutiti dodajte usitnjeni češnjak i pire od rajčice.
  2. Dodajte škampe, malo promješajte te sve zalijte vinom. Kuhajte sve 20 minuta poklopljeno na laganoj vatri. Dodajte prošek (ili konjak), usitnjeni peršin, začine te krušne mrvice po želji (pazite da ne pretjerate s krušnim mrvicama jer će vam buzara biti pregusta). Popaprite, posolite pa pustite da kuha još 5 minuta da se okusi prožmu.
  3. Poslužite toplo uz domaći bijeli kruh za “točanje” i čašu rashlađenog bijelog vina.

 

> PRELISTAJTE NAŠ AKCIJSKI LETAK

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1kg svježih škampi
  • 2 veće glavice crvenog luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 5dcl suhog bijelog vina (pošipa ili malvazije)
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1 dcl ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 žlica dalmatinskih trava (ružmarin, majčina dušica)
  • 2 žlice prošeka ili konjaka
  • šaka sitno sjeckanog peršina
  • 1 žlica krušnih mrvica

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Krušne mrvice S-BUDGET, 450g

Škampi na ledu

Pasirana rajčica DESPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...