Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ukusna tirolska juha s okruglicama od kruha i slanine

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

55 min
  1. Kruh narežite na kockice, stavite u zdjelu i prelijte vrućim mlijekom. Mlijeko dodajite postupno, uz miješanje kuhačom jer količina mlijeka ovisi o starosti kruha (kockice ne smiju biti gnjecave). Smjesu ostavite da odstoji 30 minuta.
  2. Slaninu narežite na kockice i popržite. Na maslacu popržite nasjeckani luk do zlatne boje.
  3. Smjesi dodajte slaninu, luk, razmućena jaja, sol, papar, peršin i mažuran pa je promiješajte i vlažnim rukama oblikujte veće kuglice.
  4. U posoljenu vrelu vodu stavite okruglice da se kuhaju na umjerenoj vatri dok ne isplivaju, a potom još 2 - 3 minute (10 minuta).
  5. Skuhajte juhu od goveđeg temeljca, posolite i popaprite. Okruglice stavite u tanjur, prelijte ih vrućom juhom, pospite vlascem i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g kriški bijelog kruha (starog jedan dan)
  • oko 300 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 100 g dimljene slanine
  • 1 luk
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 2 jaja
  • sol, papar
  • malo suhog mažurana
  • 1 l goveđeg temeljca
  • sol, papar
  • 1 žlica narezanog vlasca

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Trajno miljeko SPAR, 2.8 m.m., 1L

Maslac SPAR, 250g

Jaja SPAR, 10kom

Kocka za juhu S-BUDGET, goveđa

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...