Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Varivo od leće i povrća

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Leću ne trebate namakati, samo je dobro operite.
  2. Na maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i pržite ga da omekša. Dodajte na kockice narezanu mrkvu, papriku i celer. Kad ih kratko popržite, dodajte sitno narezan poriluk, nasjeckani češnjak, kurkumu i malo čilija.
  3. Prelijte vodom da pokrije sadržaj, dodajte krumpir narezan na kockice, pasiranu rajčicu, leću, sol, papar i peršin. Kuhajte na laganoj vatri da se povrće i leća skuhaju (20 minuta).
  4. Varivo po potrebi podlijte vodom, a da pri tome ostane gusto.
  5. Kuhano varivo pospite narezanim mladim lukom i poslužite toplo.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g leće (crvene)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 100 g nasjeckanog luka
  • 200 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g svježe crvene paprike
  • 1 poriluk
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g krumpira
  • 50 ml pasirane rajčice
  • malo kurkume
  • čili u prahu
  • sol, papar
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 2 žlice narezanog mladog luka

Vino Lukačević Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Celer

Crvena paprika

Krumpir Natu*pur

Leća DESPAR

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...