Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Juhe
Varivo od zelja i mljevenoga mesa
Vaša ocjena:
3
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
40 min
Za temeljac nasjeckajte luk, mrkvu, korijen celera i peršina pa ih popržite na maslinovu ulju. Potom dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga pržite, samo da zabijeli, pa podlijte vinom i kuhajte dok alkohol ne ispari. Zatim podlijte vodom i dodajte kost, lišće peršina i zrna papra pa kuhajte 20 minuta.
Luk nasjeckajte i pirjajte 10 minuta na maslinovu ulju pa dodajte nasjeckani češnjak i pržite ga 1 minutu. Dodajte potom mljeveno meso i miješajući ga pržite 2 minute. Zatim dodajte zelje narezano na kocke i mrkvu narezanu na kolute. Promiješajte, zalijte temeljcem, začinite solju i paprom pa kuhajte 20 - 25 minuta, dok se okusi ne prožmu. Prije posluživanja, prema želji, pokapajte maslinovim uljem i pospite kosanim peršinom.
Sastojci
Za
4
osobe
300 g mljevenoga mesa
700 g zelja
150 g crvenoga luka
2 češnja češnjaka
200 g mrkve
80 ml maslinova ulja
800 ml goveđeg temeljca
sol i papar
½ vezice peršina, list
Mesni temeljac:
50 g mrkve
80 g korijena celera
50 g korijena peršina
50 g lišća peršina
100 g crvenoga luka
1 češanj češnjaka
40 ml maslinova ulja
80 ml bijelog vina
2 - 3 zrna papra
raspolovljena goveđa kost
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bijeli kupus
Bio mrkva Natur*pur
Celer
Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L
Kocka za juhu S-BUDGET, goveđa
Mljeveno meso
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji