Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Arancini s rajčicama, tunom i mozzarellom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Na malo zagrijanog maslinova ulja dodajte sitno sjeckani luk, posolite i popaprite, pirjajte dok ne omekša. Dodajte rižu, pržite par minuta. 
  2. Ulijte polpu i malo temeljca, posolite, popaprite. Kuhajte i postupno zalijevajte ugrijanim temeljcem dok se riža ne skuha i dok ne dobijete gušću smjesu, začinite po ukusu. Na kraju umiješajte sjeckani svježi bosiljak i 50 g Grana Padano sira. 
  3. Pustite da se skroz ohladi. Tunu ocijedite i razlomite na komade te pomiješajte sa sitno sjeckanom mozzarellom. 
  4. Uzimajte hrpice riže, prignječite u polpetu te stavite u sredinu malo tune s mozzarellom. Zatvorite i oblikujte u kuglicu. Ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu. 
  5. Krušne mrvice pomiješajte s Grana Padanom, 3 jaja lagano razmutite s malo soli i papra. Svaku kuglicu uvaljajte prvo u oštro brašno, zatim jaja i na kraju u mrvice s parmezanom. 
  6. Pržite u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu boju. Odložite na papirnate ručnike i servirajte toplo uz malo šalše ili umaka po želji.

Savjet: Izvorno Sicilijanci arancine rade od tople riže, ali početnicima će bit lakše baratati ohlađenom.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g DESPAR arborio riže
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 l temeljca
  • maslinovo ulje
  • 200 g DESPAR polpa di pomodoro
  • 5 – 6 listića svježeg bosiljka
  • 150 g DESPAR mozzarelle
  • 150 g DESPAR tune
  • 750 ml biljnog ulja za prženje
  • oštro brašno po potrebi
  • krušne mrvice po potrebi
  • 100 g sitno ribanog DESPAR Grana Padano sira
  • sol, papar po ukusu
  • 3 jaja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bosiljak Vrtovi Hrvatske, bio

Mozzarella light DESPAR

Rajčica polpa DESPAR, 3x400g

Sir Grana Padano DESPAR, trokut

Tuna DESPAR, 2x160g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...