Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bhaji – indijski žličnjaci od luka

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Luk narežite na tanke trakice, posolite i dobro promiješajte. Luk će vrlo brzo omekšati. Dodajte nasjeckani češnjak, brašno od slanutka i sve začine u prahu te dobro promiješajte.
  2. Po potrebi dodajte malo vode da se smjesa bolje sjedini. Umiješajte u smjesu svježu papričicu i listove korijandera. U zagrijano ulje stavljajte žličnjake od luka i u dubokoj masnoći pržite oko 3 minute, odnosno dok sa svih strane ne dobiju lijepu boju.
  3. Vadite žličnjake na kuhinjski papir da se ocijede od viška masnoće i poslužite vruće.

Savjet: Ove hrskave aromatične uštipke možete poslužiti s jogurtom koji ste začinili protisnutim češnjakom.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g luka
  • 1 češanj češnjaka
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice kurkume
  • ½ žličice čilija u prahu
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 3 žlice nasjeckanog svježeg lista korijandera
  • 1 žličica nasjeckane svježe čili paprike
  • 250 g brašna od slanutka
  • 3 – 4 žlice vode ili po potrebi 
  • oko 300 ml ulja za prženje 

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Sol SPAR Vital

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...