Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bruschette s ricottom i pečenim rajčicama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Cherry rajčice stavite u mali lim, prelijte maslinovim uljem, dodajte grančice timijana i ružmarina te prignječene režnjeve češnjaka s opnom. Pecite na 180 °C 30 – 45 minuta, dok rajčice ne omekšaju. 
  2. Free from baguette narežite na šnite, premažite uljem u kojem su se pekle rajčice i prepecite na grill tavi. Pečeni češnjak iz ulja očistite od opne i zgnječite vilicom u kremu, pomiješajte s ricottom. 
  3. Ricottu namažite na tostirani baguette, dodajte po dvije rajčice na svaku šnitu, po želji posolite i poparite i ukrasite grančicama timijana. Maslinovo ulje procijedite, spremite u bočicu i koristite za začinjavanje, kuhanje i slično.

Savjet: Kako bi bruchette ostale hrskave, ulje nanosite kistom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 free from baguette
  • 250 g cherry rajčica
  • 400 ml maslinova ulja
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 grančice timijana
  • sol, papar
  • 250 g ricotta sira
  • par grančica timijana za dekoraciju

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Baquette rustico, 300g

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Sir Ricotta SPAR Vital, 2x100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...