Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Predjela
Bruschette s ricottom i pečenim rajčicama
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
60 min
Cherry rajčice stavite u mali lim, prelijte maslinovim uljem, dodajte grančice timijana i ružmarina te prignječene režnjeve češnjaka s opnom. Pecite na 180 °C 30 – 45 minuta, dok rajčice ne omekšaju.
Free from baguette narežite na šnite, premažite uljem u kojem su se pekle rajčice i prepecite na grill tavi. Pečeni češnjak iz ulja očistite od opne i zgnječite vilicom u kremu, pomiješajte s ricottom.
Ricottu namažite na tostirani baguette, dodajte po dvije rajčice na svaku šnitu, po želji posolite i poparite i ukrasite grančicama timijana. Maslinovo ulje procijedite, spremite u bočicu i koristite za začinjavanje, kuhanje i slično.
Savjet:
Kako bi bruchette ostale hrskave, ulje nanosite kistom.
Sastojci
Za
4
osobe
1 free from baguette
250 g cherry rajčica
400 ml maslinova ulja
5 češnjeva češnjaka
1 grančica ružmarina
2 grančice timijana
sol, papar
250 g ricotta sira
par grančica timijana za dekoraciju
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Baquette rustico, 300g
Bio Cherry rajčica Natur*pur
Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g
SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml
Sir Ricotta SPAR Vital, 2x100g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji