Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bruskete s mekim sirom, medom, kruškom i orasima

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

15 min
  1. Kruh pokapajte rastopljenim maslacem i tostirajte u limu na 180 °C 5 – 6 minuta. Svježi sir razmutite s 40 g meda, iscijedite limun. Očistite kruške, narežite na ploške, nakapajte limunovim sokom, umočite s jedne strane u med.
  2. Kruh premažite sirom, stavite tri ploške kruške kao lepezu, pokapajte medom, pospite grubo rezanim orasima, poslužite. 

Savjet: U svježi sir za nešto snažniju i izraženiju aromu možete dodati sjeckane listiće timijana ili majčine dušice.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 12 šnita tamnog kruha (baget)
  • 60 g otopljenog maslaca
  • 250 g svježeg kravljeg sira
  • 2 kruške (oko 400 g)
  • 1 limun
  • 120 g meda
  • 40 g oraha

Vino Traminac

Iločki podrumi
0,75L

Temp. serviranja:
9-11ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio cvjetni med Natur*pur, 500g

Bio limun Natur*pur

Kruška Natur*pur

Orah SPAR, jezgra, 200g

Svježi sir Natur*pur, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...