Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bruskete s pekmezom od luka i krem sirom

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Luk narežite na tanke rezance i pirjajte na ulju 15 minuta povremeno miješajući. Nakon 15 minuta začinite solju i šećerom i na laganoj vatri nastavite pirjati uz povremeno podlijevanje narančinim sokom još 35 minuta. Pet minuta prije kraja dodajte aceto da luk dobije lijepu boju i okus. Baget narežite na šnite i tostirajte u tavi ili pećnici na 190 °C 4-5 minuta. Razmutite krem sir s mileramom, posolite. Na svaku brusketu stavite pekmez od luka, dodajte žličicu sira, pospite majčinom dušicom i poslužite.

Savjet: Veću količinu džema od luka možete pospremiti u staklenke i koristiti kao dodatak uz mesna pečenja ili jela s roštilja.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1-2 bageta sa sjemenkama

Pekmez od luka:

  • 400 g crvenog luka
  • 80 ml maslinovog ulja
  • sol, smeđi šećer
  • sok 1 naranče
  • 5 ml aceta balsamica

Ostalo:

  • 200 g ABC krem sira
  • 80 g milerama
  • sol
  • 4-5 grančica majčine dušice

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Aceto balsamico DESPAR

Bio naranča Natur*pur

Ljubičasti luk

SPAR PREMIUM Francuski baquette

Šećer smeđi S-BUDGET, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...