Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Carpaccio od goveđeg filea

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

15 min
  1. Goveđi file dan prije pripreme očistite od žilica i masnoće i zamotajte u prozirnu foliju širine 45 cm kao bombon. Zamrznite ga preko noći. 
  2. Prije posluživanja izvadite file i nakon dvije minute odmotajte foliju. Pokapajte tanjure uljem i pospite cvijetom soli, na mesoreznicu tanko narežite file i slažite na tanjur ukrug. 
  3. Rikolu posolite i začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom i stavite u sredinu tanjura, stavite kapare, trokute tostiranog kruha obogaćenog maslinovim uljem i poslužite.

Savjet: Preko noći zamrznite file dobro zamotan u foliju. Tako zamrznutog možete ga koristiti više puta.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g goveđeg filea
  • 100 g rikole
  • 40 – 50 g kapara
  • 80 ml maslinova ulja
  • 15 ml aceta balsamica
  • papar i cvijet soli

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Aceto balsamico DESPAR

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Kapari DESPAR

Salata rukola SPAR, 100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...