Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Carpaccio od jakobovih kapica

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Otvorite školjke i odstranite narančaste dijelove pa oštrim nožem narežite meso školjke na tanke ploške i položite ih na tanjur pokapan maslinovim uljem.
  2. Narežite rotkvicu na što tanje ploške, stavite na meso, dodajte narezani peperoncino, stavite žličicu perli od bijelog aceta balsamica, cvijet soli i pokapajte maslinovim uljem. 
  3. Pospite svježe nasjeckanim vlascem.

Savjet:Školjke otvorite tankim, čvrstim nožem dužine 9 cm i odstranite narančasti dio​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 16 školjki jakobovih kapica
  • 50 g rotkvica
  • 1 zeleni peperoncino
  • 4 male žličice perli od bijelog aceta balsamica 
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 mala vezica vlasca
  • crveni papar iz mlinca
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Jakobove kapice

Rotkvice

Sol SPAR Vital

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...