Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Carpaccio od lososa sa svježom salatom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Najbolje je da upotrijebite filete lososa s kožom. Kako ih režete, slažite ih na tanjur koji ste pokapali maslinovim uljem i posuli s malo cvijeta soli. Ponavljajte postupak na svakom tanjuru. 
  2. Salatu operite i natrgajte na manje komade, rajčicu narežite, posolite, začinite maslinovim uljem i limunovim sokom, promiješajte i stavite na tanjure s lososom. 
  3. Prije posluživanja dodajte papar, nekoliko kapi ulja, kupinu i nekoliko kapi reduciranog aceta balsamica.

Savjet: Koristite filete lososa s kožom i režite ih na tanke ploške pod kutom od 45 stupnjeva do kože, a potom uz kožu.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 350 g fileta lososa
  • 50 g lollo roso salate
  • 100 g radiča
  • 100 g mini rajčice
  • 50 g rikole
  • 50 g kupina
  • 5 ml reduciranog aceta balsamica
  • 60 ml maslinova ulja
  • sok jednog limuna
  • sol i papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Cherry rajčica S-BUDGET, 500g

File lososa

Kupina

Salata Lollo Rosso

SPAR PREMIUM aceto balsamico, 250ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...