Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Carpaccio od tune s gorgonzolom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Tunu očistite od žilica. Šareni papar zdrobite u mužaru, stavite na prozirnu foliju i u njega uvaljajte tunu sa svih strana da se papar dobro utisne, zamotajte je u foliju i zamrznite.
  2. Filetirajte naranču i očistite matovilac. Zamrznutu tunu narežite na mesoreznici na tanke šnite.
  3. Stavite na tanjur matovilac, položite šnite tune, dodajte filete naranče i naribajte gorgonzolu. Pokapajte maslinovim uljem i, po želji, dodajte cvijet soli.

Savjet: Naranči ogulite koru i bijeli dio, oštrim nožićem maknite opnu sa svake kriške i odstranite koštice.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g tune
  • 100 g matovilca
  • 100 - 120 g gorgonzole
  • 1 naranča
  • 60 ml maslinova ulja
  • 40 g šarenog papra
  • sol (cvijet soli)

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio naranča Natur*pur

Gorgonzola DESPAR, pakiranje

Salata mix matovilac / radič SPAR

Tuna odrezak

Začin šareni papar SPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...