Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Focaccine s račićima i paprikom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Paprike očistite, nasjeckajte na kockice i prepržite na tavi na 2 žlice maslinova ulja, posolite i popaprite. Očistite i operite repove račića. Prepržite 1 minutu na 2 žlice maslinova ulja, posolite i popaprite.
  2. Na pobrašnjenoj dasci razvaljajte tijesto za kruh na oko 4-5 mm debljine. Kalupom ili čašom izrežite krugove promjera 6-7 cm. Lim za pečenje premažite uljem i na njega naslažite krugove od tijesta. Na svaki krug stavite žlicu nasjeckane paprike.
  3. Pecite u pećnici 15- 20 minuta na 220°C. Malo prije kraja pečenja izvadite lim iz pećnice, stavite račiće na svaki krug i pecite još 5 minuta.
  4. Kad je gotovo zvadite focaccine iz pećnice, pospite sjeckanim bosiljkom i mažuranom i poslužite tople. Odlično i brzo jelo za iznenadne goste.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300g tijesta za kruh
  • 300g paprike
  • 150g repova račića
  • 1 žlica nasjeckanog bosiljka
  • 1 luk
  • 1 žlica nasjeckanog mažurana
  • 5 žlica maslinova ulja
  • sol i papar

Prošek Villa Olmi Prossecco Dry


0,75L

Temp. serviranja:
5-7ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Univerzalna smjesa za pripremu kruha-kolača-peciva SPAR free from

Žuti luk Natur*pur

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...