Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Fondue

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. U posudi za fondue dobro zagrijte maslinovo ulje. Dodajte češnje češnjaka prerezane popola, kratko ih popržite i izvadite. U posudu stavite narezani sir, vino, umiješajte škrobno brašno, posolite, popaprite i dodajte muškatni oraščić. 
  2. Kuhajte na laganoj vatri i stalno miješajte sve dok se sir ne rastopi u gusti umak, a zatim ga maknite s vatre. Poslužite s kockicama kruha. Fondue pripremite neposredno prije posluživanja.

Savjet: Škrobno brašno se koristi jer ne mijenja okus, a sprječava razdvajanje sira. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g SPAR fondue classic sira 
  • 200 ml kvalitetnog bijelog vina
  • 1 žličica škrobnog brašna
  • ½ žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • ½ žličice kajenskog papra
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Sir fondue classic SPAR, 400g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...