Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Goveđe rolice à la sashimi

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Za pripravu umaka u posudu stavite ulje, ocat balsamico, vinski ocat, senf, protisnuti češnjak, med, malo soli i papra. Sve zajedno dobro izmiješajte, poklopite i pustite da odstoji 30-ak minuta.
  2. Papriku i mrkvu očistite, operite i narežite na tanje štapiće.
  3. U tavi na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja pržite narezano povrće, samo da omekša, pa ga stavite sa strane.
  4. Odreske lagano potucite, posolite i popaprite pa po njima rasporedite prženo povrće tako da sve povrće stoji paralelno. Odreske zarolajte, učvrstite čačkalicom da se ne rastvore i uvaljajte ih u glatko brašno. U tavu u kojoj ste pržili povrće stavite preostalo maslinovo ulje pa, kad se zagrije, na njemu pržite rolice sa svih strana. Kad rolice dobiju lijepu rumenu boju, prelijte ih crnim vinom i još kratko pirjajte.
  5. Poslužite uz pripremljeni umak i svježe narezane krastavce i rajčicu.

Savjet: Za pripremu ovog jela idealan je goveđi file.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g manjih goveđih odrezaka
  • 1 mala crvena paprika
  • 1 mala žuta paprika
  • 1 mrkva srednje veličine
  • 50 ml maslinova ulja
  • 50 ml crnog vina
  • 2 žlice glatkog brašna
  • sol
  • papar

Umak:

  • 50 ml maslinova ulja
  • 3 žlice octa balsamico
  • ½ žlice vinskog octa
  • 1 žličica senfa dijon
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica meda
  • sol
  • papar

Vino Chianti Le Chiantigiane


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio paprika crvena Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Žuta paprika

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...