Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Goveđi Carpaccio

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Meso zamotajte u prozirnu foliju i stavite da odstoji oko sat vremena u zamrzivaču. Za to vrijeme pripremite umak.
  2. Žumanjak i senf pjenasto umutite električnom miješalicom te postupno, kap po kap, dodajte maslinovo ulje i nastavite miješati dok umak ne postane svijetložut i poprimi izgled majoneze.
  3. Dodajte mlijeko, umak Worchestershire, limunov sok, sol i papar.
  4. Meso izvadite iz folije i narežite oštrim nožem ili strojem za rezanje na što tanje odreske.
  5. Posložite odreske na tanjur uz masline, prelijte umakom i pospite vlascem, čilijem i sitno nasjeckanim krastavcima i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g goveđeg filea
  • Za umak:
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica senfa dijon
  • 6 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žličice umaka Worchestershire
  • 1 žlica limunova soka
  • sol i papar
  • Za posluživanje:
  • 150 g zelenih maslina
  • 1 žlica narezanog vlasca
  • 1 žličica usitnjenih suhih čili papričica
  • 30 g kiselih krastavaca

Vino PZ Dingač Pelješac

PZ Dingač
0,75L

Temp. serviranja:
14-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Dijon Senf SPAR

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Zelene masline SPAR, bez koštice, 230g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...